בעלי בית קפה? זה הזמן לדעת הכול על חשיבותם של מנדפים לבית הקפה שבבעלותכם.
מנדפים לבתי קפה הם למעשה הגדרה כללית למערכות מנדפים המיועדות למטבחים. מערכות אלו נדרשות להתקנה על פי חוק בכל אותם בתי קפה בהם קיים מטבח פעיל המיועד לצרכי הכנתם של פריטי אוכל כאלו ואחרים. חשוב לציין שללא התקנתם של מנדפים לבתי קפה, בעלי המקום יידרשו להתמודד עם צו סגירה והם לא יהיו זכאים לקבלת רישיון עסק.
מנדפים למטבחים בבתי קפה – מהי מטרתם?
מנדפים המותקנים בשטח המטבח הפועל בבית קפה כזה או אחר, נועדו לצרכי סינון עשן העולה בזמן הכנת האוכל ולצרכי סילוק ריחות בישול/טיגון/אפייה משטח המטבח. כיום, תוכלו ליהנות מהיצע הולך וגדל של סוגי מנדפים אותם ניתן להתאים לכל מטבח ייעודי, כאשר בכל סוגי המנדפים מצויה מערכת סינון אוויר האחראית למעשה על פעולת הסינון. על פי חוק, התקנת מנדפים לבתי קפה בהם פועל מטבח ייעודי, חייבת להיעשות באמצעות מערכת מנדפים העומדת בתקני משרד הבריאות והמשרד לאיכות הסביבה.
מערכות אלו מיוצרות מחומרי גלם שונים וביניהם: פלדה, נחושת, פח מגולוון, נירוסטה ועוד, כאשר תצורת המערכת נקבעת בהתאם לגודל המטבח הייעודי ובהתאם לתשתיות המבנה. לצורך התקנת המערכת, קיימות שתי שיטות מרכזיות, האחת באמצעות ארובה היוצאת מגוף המערכת אל גג המבנה, והשנייה, באמצעות מערכת צינורות הפולטות את האוויר המסונן דרך פתחי אוורור. בבואכם להתקין מערכת מנדפים לבית הקפה, מומלץ להסתייע באנשי מקצוע מובילים בתחומם העוסקים ומתמחים בהליכי תכנון והתקנה של מערכות מנדפים למטבחים. באמצעותם, תוכלו להבטיח לעצמכם יעילות מרבית בפעולת המנדף גם במקרים ומצבים בהם המטבח הייעודי נדרש להתמודד עם עומס מקסימאלי.
האם כל בית קפה מחויב בהתקנת מנדפים?
התקנת מנדפים חייבת להיות מותקנת בכל מטבח ייעודי בו מתבצעות פעולות הכנת אוכל הכרוכות בבישול, טיגון ו/או אפייה. כפועל יוצא מכך, לא כל בית קפה מחויב בחוק בהתקנת מנדפים, וזאת במידה ובבית הקפה לא פועל מטבח ייעודי. כיום, מרבית בתי הקפה הפועלים בישראל משלבים בתוכם מטבח ייעודי המתמחה בהכנת אוכל מטוגן, מבושל או אופי, ולכן, מרבית מבתי הפקה נדרשים ומחויבים בהתקנתה של מערכת מנדפים המותאמת לגודל המטבח העומד לרשותם.