מאפיות, בדומה לכל בית עסק שבשטחו קיים מטבח פעיל, מחויבות על פי חוק בהתקנתה של מערכת מנדפים שמטרתה לסנן את העשן וריחות הטיגון והאפייה העולים בזמן הכנת מוצרי המאפיה. מנדפים למאפיות אומנם אינם שונים במהותם ממנדפים המיועדים למטבחים תעשייתיים בהם מתקיימות פעולות הכנת מזון מבושל, מטוגן או אפוי, אך הם ניתנים להתאמה אופטימאלית לצרכי פעולת המנדף בשטח המטבח הייעודי הפועל בתוך המאפיה.
כאשר מדברים על מנדפים למאפיות, מדברים למעשה על שתי מערכות מנדפים עיקריות, האחת מערכת מנדפים המותאמת למטבחים הפועלים בתוך מאפיות קטנות ובינוניות, מאפיות שכונתיות וכדומה, והשנייה, מערכת מנדפים מורכבת המותאמת למאפיות האחראיות לאפיית מוצרי אפייה בכמויות מסחריות גדולות במיוחד. בשני המקרים, מערכות המנדפים משלבות בתוכן מערכות ייעודיות לסינון אוויר שהן למעשה הרכיב האחראי על סינון האוויר, סינון העשן וסילוק הריחות משטח המאפייה.
מהן היתרונות הנלווים להתקנת מערכת מנדפים בשטח המאפייה?
מעבר לעובדה שהתקנת מנדפים בבתי עסק העוסקים בהכנת אוכל מבושל, מטוגן או אפוי, היא דרישה המחויבת בחוק, התקנת מנדפים למאפיות, היא פעולה המאפשרת לבעלי המאפייה ליהנות ממספר יתרונות מרכזיים הכוללים:
- שמירה על בריאות עובדי המאפיה ולקוחותיה
- שמירה על ניקיון סביבת המטבח הפועל בתוך שטח המאפיה
- פעולה רציפה ויעילה המבטיחה סינון עשן וסילוק ריחות מתוך שטח המאפיה באופן קבוע
יתרונות אלו מושגים אך ורק במקרים בהם מערכת המנדפים תוכננה באופן פרטני לגודל המאפיה, גודל המטבח המצוי בה, תשתיות המבנה והיקף פעילותה של המאפיה. כמו כן, חשוב לציין שהתקנת מנדפים למאפיות חייבת להיעשות באמצעות מערכות העומדות בכל דרישות התקן של משרד הבריאות והמשרד לאיכות הסביבה.
תחזוקת מנדפים למאפיות
התקנתה של מערכת מנדפים כזו או אחרת בשטח המאפייה, מחייבת את בעלי המקום לפעול באופן רציף לתחזוקת המערכת. תחזוקת מנדפים למאפיות מתאפשרת באמצעות שירותי תחזוקה המוצעים לכם בחלק מהמקרים על ידי החברות המובילות העוסקות ומתמחות בהליכי תכנון, הקמה ותחזוקה של מערכות מנדפים למטבחים, כאשר תדירות השירות נקבעת בהתאם להיקף פעילותה של המאפיה ובהתאם לסוג ותצורת המערכת המותקנת במקום.