מערכות מנדפים הן מערכות סינון אוויר מתקדמות המיועדות למטבחים תעשייתיים ולכל בית עסק בו פועל מטבח ייעודי העוסק בהכנת אוכל מבושל, מטוגן או אפוי, לרבות, בתי קפה, מסעדות וקונדיטוריות. התקנתה של מערכת מנדפים לבתי העסק הייעודים היא דרישה בחוק, וללא התקנתה, בעלי בית העסק צפויים להתמודד עם צווי סגירה וקנסות כספיים.
מהי חשיבותה של מערכת מנדפים לקונדיטוריות?
התקנה של מערכת מנדפים לקונדיטוריות, מהווה דרישה לצורכי קבלת רישיון עסק, ולכן, החשיבות הנלווית להתקנתה נובעת עקב הצורך בהפעלת קונדיטוריה על פי חוק. במקביל, קיימת חשיבות בריאותיות להתקנת מנדפים בתוך שטח המטבח הפועל בקונדיטוריה, וזאת לנוכח העבודה שללא התקנתה של המערכת, לא ניתן לסנן את ריחות העשן העולים בזמן הטיגון, האפייה והבישול של מרכיבי מוצרי הקונדיטוריה, והדבר עלול לגרום לנזקים בריאותיים בקרב עובדי המקום ולקוחותיו.
פעילותה של כל מערכת מנדפים המיועדת למטבחים תעשייתיים באשר הם, מתקיימת באמצעות מערכת סינון אוויר המותקנת בגוף המערכת. מערכת זו יועדת "לינוק" את העשן והאדים הרעילים העולים במהלך הכנת מוצרי הקונדיטוריה ואף להרחיק ריחות משטח המטבח. מעבר לכך, התקנת המערכת תורמת לשמירה על ניקיון סביבת המטבח הפועל בתוך שטח הקונדיטוריה, בכך שפעולת הסינון מצמצת הופעת כתמי שומן המצטברים כתוצאה מעשן העולה בשלב הבישול, הטיגון או האפייה.
תחזוקת מערכת מנדפים – מה חשוב לדעת?
מערכות מנדפים לקונדיטוריות ולכל בית עסק אחר בו מצוי מטבח פעיל, הן מערכות המגיעות בתצורות שונות אותן ניתן לקבוע בהתאם לגודל המבנה ותשתיותיו, כאשר גוף המערכת מיוצר מחומרי גלם שונים כגון: פלדה, נחושת, נירוסטה ועוד.
כאשר המערכת פועלת, חודרים לתוכה לכלוך ושומן העלולים להצטבר בדפנות המערכת במידה והיא איננה מתוחזקת באופן רציף וקבוע. עם הזמן, הצטברות יתר של שומן ולכלוך בתוך גוף המערכת, עלול להוביל להפחתת עוצמתה ויעילותה ולכן קיימת חשיבות רבה לתחזוקת המערכת באופן רציף באמצעות שירותי תחזוקה המוצעים לכם על ידי חברות העוסקות ומתמחות גם בפתרונות תכנון והקמה של מערכות מנדפים לקונדיטוריות. שירותים אלו מיושמים בתדירות משתנה בהתאם להיקף הפעילות של המטבח הקיים בתוך שטח הקונדיטוריה.